Po maśle orzechowym przyszedł czas na kolejną odsłonę, czyli domowe masło migdałowe ze stewią.
Niestety ten krem przygotowuje się nieco gorzej, bo migdały zazwyczaj są dość suche. Myślę, że warto je wcześniej namoczyć i może wtedy staną się lepsze do blendowania. Skład tego masła migdałowego ze stewią jest idealny, posłodzony jest naturalnie z dodatkiem oleju kokosowego, głównie w celu nadania bardziej kremowej konsystencji 🙂
Domowe masło migdałowe słodzone stewią
Składniki na krem
200 g migdałów (u mnie ze skórką)
1/2 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii
1-2 łyżeczki oleju kokosowego
Jak przygotować domowe masło migdałowe
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Można dodać jeszcze odrobinę oleju kokosowego, by całość nie była zbyt sucha.
Uwielbiam! 🙂
Świetny pomysł! 🙂
Pierwszy raz ostatnio spróbowałam masła migdałowego – jest przepyszne i będę musiała je zrobić sama w domu 🙂
Mmm cudny pomysł! Uwielbiam migdały, a masło migdałowe dotąd mnie trochę ceną odstraszało, ale na takie domowe to bym się skusiła :>
Najlepsze 🙂 Choć ja wolę masło orzechowe bez smaku słodkiego, to i tak Twoje zasługuje na ogromne brawa 🙂
Lubię masło migdałowe bez dodatków – tylko migdały ale sama jeszcze nie robiłam 🙂 Twoje mimo iż ze słodkim akcentem zasługuje na uznanie 😉