bezglutenowe | wegańskie | wegetariańskie

Domowe masło migdałowe słodzone stewią

6 grudnia 2016
Po domowym maśle orzechowym przyszedł czas na kolejną odsłonę, czyli krem z migdałów. Niestety pracuje się z nim gorzej, bo migdały miałam dość suche i powinnam je wcześniej namoczyć i może okazałyby się lepsze do blendowania. Skład idealny, posłodziłam jedynie stewią i dodałam olej kokosowy, głównie w celu nadania bardziej kremowej konsystencji 🙂
Domowe masło migdałowe słodzone stewią
200 g migdałów (u mnie ze skórką)
1/2 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii
1-2 łyżeczki oleju kokosowego
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Można dodać jeszcze odrobinę oleju kokosowego, by całość nie była zbyt sucha.
Przepis bierze udział w akcji Z moim kuchennym pomocnikiem

zBLOGowani.pl

Komentarze

  1. Lubię masło migdałowe bez dodatków – tylko migdały ale sama jeszcze nie robiłam 🙂 Twoje mimo iż ze słodkim akcentem zasługuje na uznanie 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *