Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw

Jeśli lubicie klopsiki, spodoba wam się też ten przepis na lekkie kulki z łososia na parze 🙂

Często zupełnie nie mam pomysłu na obiad, a chciałabym zrobić coś na szybko, ale przy tym też zdrowo i smacznie. Wiele razy robiłam podobne kulki z tuńczykiem, ale tym razem wypróbowałam wersję z łososiem i kulki z łososia wyszły idealnie 🙂 Te klopsiki rybne są bardziej delikatne, a zrobicie je w kilka minut. Wszystko można przygotować w parowarze, więc warzywa zachowają smak i witaminy.

Myślę, że takie kulki to też super pomysł na fit lunchbox do pracy, szkoły albo na studia 😉 Można podawać z dowolnymi warzywami, u mnie były to marchewki, mieszanka brokułów, ziemniaki i bataty. Klopsiki i warzywa posypałam koperkiem i dodałam olej kokosowy. Prosto i smacznie! 🙂

Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw

Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw
Składniki
  • 1 puszka łososia w wodzie
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1 małe jajko
  • zioła greckie lub inne ulubione przyprawy

Łososia odsączyć z wody, przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać drobno posiekaną cebulę, płatki jaglane, jajko i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać, formować małe kulki i układać na koszyku do parowania. Ustawić czas parowania na 15 minut. Podawać z ulubionymi warzywami polanymi olejem kokosowym z dodatkiem koperku.

Lekkie klopsiki z łososia na parze z dodatkiem warzyw
Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw
Lekkie klopsiki z łososia na parze z dodatkiem warzyw
Podziel się

9 komentarzy

  1. Danie wygląda tak łagodnie, delikatnie i z pewnością takie jest. Ciekawy sposób na łosia, sama nie pomyślałabym żeby stworzyć z niego takie "kulki" 🙂

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *