Domowe masło migdałowe ze stewią

Po maśle orzechowym przyszedł czas na kolejną odsłonę, czyli domowe masło migdałowe ze stewią.

Niestety ten krem przygotowuje się nieco gorzej, bo migdały zazwyczaj są dość suche. Myślę, że warto je wcześniej namoczyć i może wtedy staną się lepsze do blendowania. Skład tego masła migdałowego ze stewią jest idealny, posłodzony jest naturalnie z dodatkiem oleju kokosowego, głównie w celu nadania bardziej kremowej konsystencji 🙂

Domowe masło migdałowe słodzone stewią

Domowe masło migdałowe

Składniki na krem

200 g migdałów (u mnie ze skórką)

1/2 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii

1-2 łyżeczki oleju kokosowego

Jak przygotować domowe masło migdałowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Można dodać jeszcze odrobinę oleju kokosowego, by całość nie była zbyt sucha.

Jak przygotować samodzielnie masło migdałowe
Podziel się

6 komentarzy

  1. Lubię masło migdałowe bez dodatków – tylko migdały ale sama jeszcze nie robiłam 🙂 Twoje mimo iż ze słodkim akcentem zasługuje na uznanie 😉

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *