bezglutenowe | wegańskie | wegetariańskie

Chipsy z jarmużu

10 stycznia 2017
Jeśli lubicie sobie pochrupać, ale jednocześnie dbacie o to, by jeść zdrowo to dzisiejszy wpis powinien wam się spodobać 🙂 Ja dość długo zwlekałam z wypróbowaniem tego przepisu. Zwykle jarmuż przygotowywałam do obiadu i zapomniałam o chipsach. W końcu nadszedł ten czas i je upiekłam 😉 Chrupkość jest całkiem w porządku, a smak zależy od przypraw, jakich użyjecie. U mnie była to lekko pikantna mieszanka paprykowa. Trzeba tylko pilnować, żeby ich nie przepiec 😉

Chipsy z jarmużu
opakowanie ciętego jarmużu
ulubione przyprawy: papryka słodka lub ostra, zioła, szczypta soli
2 płaskie łyżeczki oliwy
Jarmuż umyć i osuszyć, usunąć łodygi, umieścić w misce i wymieszać z oliwą i przyprawami. Rozłożyć równomiernie w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 150 stopniach około 5-7 minut (najlepiej kontrolować stopień pieczenia).

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *