Proste chipsy z jarmużu

Jeśli lubicie sobie pochrupać, ale jednocześnie dbacie o to, by jeść zdrowo to dzisiejszy przepis na proste chipsy z jarmużu powinien wam się spodobać 🙂

Ja dość długo zwlekałam z wypróbowaniem tego przepisu. Zwykle jarmuż przygotowywałam do obiadu i zapomniałam o chipsach. W końcu nadszedł ten czas i upiekłam chipsy z jarmużu 😉 Chrupkość jest całkiem w porządku, a smak zależy od przypraw, jakich użyjecie. U mnie była to lekko pikantna mieszanka paprykowa. Trzeba tylko pilnować, żeby ich nie przepiec 😉

Proste chipsy z jarmużu

Przepis na proste chipsy z jarmużu
Składniki
  • opakowanie ciętego jarmużu
  • ulubione przyprawy: papryka słodka lub ostra, zioła, szczypta soli
  • 2 płaskie łyżeczki oliwy

Jak zrobić proste chipsy z jarmużu

Jarmuż umyć i osuszyć, usunąć łodygi, umieścić w misce i wymieszać z oliwą i przyprawami. Rozłożyć równomiernie w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 150 stopniach około 5-7 minut (najlepiej kontrolować stopień pieczenia).

Proste chipsy z jarmużu
Podziel się

11 komentarzy

Skomentuj